-->

Apakah Manfaat Pelbagai Awan Awam?

Apakah Manfaat Pelbagai Awan Awam?
Share
Zero Maintenance
Sama ada swasta, awam atau hibrid - memilih model penggunaan awan bergantung kepada beberapa faktor, termasuk kepakaran teknikal, kos yang terlibat dan keperluan perniagaan. Walaupun setiap platform awan mempunyai kelebihan tersendiri, awan awam sering dianggap sebagai model pengkomputeran awan yang lebih popular, terutamanya untuk perusahaan sederhana dan besar.

Perkhidmatan awan awam boleh membantu perusahaan mempercepat pertumbuhan perniagaan mereka dengan ancaman keselamatan yang minimum. Ia membolehkan perusahaan mengambil kesempatan maksimum pemusatan dan virtualisasi yang menawarkan perkhidmatan pengkomputeran awan.

Marilah kita membuat analisis terperinci tentang pelbagai faedah yang ditawarkan oleh platform awan ini:


Persediaan Mudah dan Pantas


Semua keperluan perniagaan adalah sambungan internet. Menubuhkan awan awam hanya mengambil masa beberapa jam, dan ia boleh digunakan dan dikonfigurasi tanpa kerumitan melalui laman web pembekal khidmat.


Zero Maintenance


Dengan platform awan ini, perusahaan tidak perlu bimbang tentang penyelenggaraan perisian, perkakasan dan rangkaian di awan - semuanya diuruskan oleh penyedia perkhidmatan awan. Segala aspek dari keselamatan kepada peningkatan adalah tanggungjawab pembekal perkhidmatan yang membantu perusahaan dalam mengurangkan kakitangan IT mereka dan mengurangkan kos keseluruhan.


Ketangkasan


Ia menawarkan kerjasama yang lebih baik dan penghantaran, memudahkan operasi dalaman, keupayaan analisis data yang lebih baik dan inisiatif perniagaan baru yang lebih cepat. Ini membantu perusahaan untuk menjadi lebih dinamik dan tangkas, dan meningkatkan produktiviti perniagaan mereka.


Fleksibiliti yang lebih tinggi tanpa Redundancy


Mengguna pakai platform awan awam membebaskan perusahaan daripada kebimbangan sandaran data dan kos yang berlebihan. Dengan data yang dicerminkan secara automatik di pusat data yang terletak di lokasi lain, perusahaan dapat mengekalkan kesinambungan perniagaan setiap saat.


Kegagalan Risiko Sifar


Masa uptime maksimum dan kegagalan risiko sifar ditawarkan oleh semua penyedia perkhidmatan awan yang terkemuka. Sekiranya pelayan tertentu gagal, pelayan lain secara automatik mengambil alih beban kerja yang memastikan perusahaan menjalankan operasi perniagaan yang berterusan untuk semua aplikasi misi penting.Outreach Global


Memanfaatkan rangkaian pelayan yang luas, sumber maklumat IT dan jalur lebar rangkaian, pembekal perkhidmatan awan awam membolehkan persekitaran pengkomputeran yang mantap mudah diakses oleh PKS di seluruh dunia. Perusahaan hanya dapat memilih satu daripada banyak pusat data di seluruh dunia mengikut keperluan perniagaan mereka.

Walaupun model penyebaran awan awam menawarkan manfaat yang tidak terhingga kepada perniagaan, adalah sangat penting bahawa perusahaan memilih penyelesaian awan awam hanya dari penyedia perkhidmatan awan terbaik yang mempunyai perunding bersertifikat yang diiktiraf di dunia yang mempunyai pengalaman luas dalam melaksanakan teknologi. Ini akan membantu mereka mencapai keuntungan maksimum daripada pelaburan awan awam mereka.

0 Response

Posting Komentar

iklan