-->

Cara Betulkan "iMessage Not Delivered" pada iPhone anda

Cara Betulkan "iMessage Not Delivered" pada iPhone anda
Share
Cara Betulkan "iMessage Not Delivered" pada iPhone
Cara Betulkan "iMessage Not Delivered" pada iPhone
Mengapa iMessage tidak dihantar? Terdapat beberapa masalah yang menjengkelkan seperti ketika iMessage tidak mengatakan Dihantar . Selalunya, ia tidak menunjukkan mesej Tidak Dihantar sama ada. Ini boleh menjejaskan berbilang kenalan atau satu orang tertentu.


Ia lebih menyebalkan apabila mesej tersebut Dihantar tetapi penerima tidak benar-benar menerimanya. Berikut adalah beberapa cara untuk cuba apabila iMessage anda tidak dihantar dengan betul.

Apakah "Dihantar" Mean pada iMessage?


Kita perlu terlebih dahulu membezakan antara Dihantar dan Dibaca .

Dihantar bermaksud orang lain menerima mesej pada peranti mereka. Baca bermakna penerima telah mengetuknya. Sudah tentu, ini tidak bermakna mereka telah membacanya - ia hanya bermaksud mesej telah dibuka. Jangan panik sekiranya anda tidak mendengar serta-merta; mereka mungkin telah memilihnya tetapi kemudiannya terganggu.

Anda boleh menukar resit baca untuk diri anda dengan pergi ke Tetapan> Mesej> Kirim Baca Resit . Malah, subseksyen Pengesetan ini akan membuktikan penting jika anda mempunyai sebarang masalah dengan iMessage.

Kenapa iMessage Baca "Dihantar" Bilakah Tidak?


Kadang-kadang, mesej akan mengatakan ia telah diterima, tetapi penerima akan menegaskan mereka tidak pernah mendapatnya. Anda tidak boleh secara automatik berfikir bahawa mereka berbohong: ada banyak alasan yang mungkin berlaku.


Ia boleh menjadi semangat iMessages, tetapi sama seperti itu, mesej itu dihantar ke peranti lain. Sekiranya kenalan anda mempunyai iPhone, iPad, dan Mac semua yang masuk dengan ID Apple yang sama, mesej anda mungkin telah muncul di salah satu peranti lain, bukan telefon pintar mereka.

Secara teori, ini tidak boleh menyebabkan masalah-mesej anda harus dipaparkan di semua peranti. Walau bagaimanapun, seperti yang akan kita lihat, iMessage adalah jauh dari sempurna dalam hal ini.

Bukan semua orang menyimpan telefon mereka dihidupkan sepanjang masa, terutamanya di sekitar waktu tidur.

Sekiranya iMessage tidak berkata Dihantar , penerima mungkin hanya mematikan telefon mereka. Mesej anda akan tiba apabila mereka menghidupkan semula peranti mereka. Bersabarlah.

Walaupun anda fikir orang itu tidak mungkin mematikan telefon mereka, mereka mungkin telah mengaktifkan Mod Pesawat . Ini memotong semua sambungan, jadi mereka tidak akan menerima iMessages, SMS, atau panggilan.

 Jika anda biasanya menerima resit baca dari kenalan anda, atau ia dipaparkan Dihantar tetapi anda tidak mempunyai balasan, ada kemungkinan lain. Peranti mereka mungkin ditetapkan untuk Jangan Ganggu , yang menyenyapkan isyarat.

Sekiranya keadaan kecemasan, anda boleh memanggilnya. Pada mulanya, anda tidak akan mendapat respons. Tetapi hubungi semula dalam masa tiga minit dan, jika kenalan anda tidak mengubah tetapan lalai, panggilan berulang anda akan memintas mod Jangan Ganggu.

iMessage Tidak akan Menyampaikan: Penyelesaian Masalah


Sukar untuk mengecilkan mengapa iMessages tidak akan dihantar tanpa beberapa percubaan dan kesilapan. Salah satu penyelesaian berikut harus berfungsi; anda mungkin perlu mencuba semuanya untuk sampai ke bahagian bawah masalah.

Adakah Anda Mempunyai Akses Internet?


Sebab jelas mesej anda tidak akan dihantar kerana penerima tidak mempunyai perkhidmatan. iMessage bergantung kepada sambungan internet, jadi jika tiada Wi-Fi atau data selular tersedia, ia tidak akan muncul sehingga telefon mereka mendapat sambungan. Ini adalah kebimbangan khusus di kawasan luar bandar atau bawah tanah tanpa akses dalam talian percuma, atau jika penerima berada di luar negara bercuti.

Jika iPhone anda mengatakan Tidak Dihantar , anda mungkin yang tanpa sambungan internet. Semak ini dengan pergi ke Tetapan> Wi-Fi di mana anda dapat melihat sebarang rangkaian yang anda sertai. Anda boleh mematikan ini dan seterusnya (kemudian kembali semula rangkaian) untuk mengosongkan isu-isu yang berpotensi. Semak pilihan di Tetapan> Selular jika anda bergantung pada data mudah alih.

Jika anda mempunyai perkhidmatan, anda hanya perlu menunggu sehingga penerima turut menyambung.Adakah Anda Telah Menghidupkan iMessage?


Ini boleh menjadi penyelesaian cepat kepada masalah anda yang mudah diabaikan. Navigasi ke Tetapan> Mesej . iMessage seharusnya sudah dihidupkan; jika tidak, lakukan sekarang.

Walaupun iMessage sudah dihidupkan, ia perlu ditarik balik kemudian kembali lagi. Anda perlu menunggu beberapa saat semasa ia diaktifkan semula.

Hantar sebagai Mesej Teks Daripada iMessage


Jika orang yang anda hubungi tidak mempunyai produk Apple, iMessage tidak akan berfungsi. Anda perlu bergantung pada SMS untuk dihantar ke peranti Android, contohnya. Dalam kes ini, mesej anda akan dibaca Dihantar sebagai Mesej Teks , tidak Dihantar , dan muncul sebagai buih hijau.

Tetapi teks tidak hanya berguna ketika menghantar antara sistem operasi yang berbeza. Anda boleh mengembalikan iMessages ke SMS jika sambungan internet anda lemah. Pergi ke Tetapan> Mesej> Hantar sebagai SMS untuk membolehkannya.

iPhone lalai ke iMessage apabila berbual antara peranti Apple. Mesej hanya akan dihantar sebagai teks tradisional jika tiada internet. Anda tidak boleh menyahdayakan iMessage pada data selular sambil memastikan ia diaktifkan untuk sambungan Wi-Fi, jadi itu perkhidmatan yang tidak ada apa-apa. Bagaimanapun, iMessage mungkin gagal dihantar jika anda melebihi had data mudah alih anda.

Anda boleh menghantar semula mesej melalui SMS jika ia dibaca Tidak Dihantar dengan mengetuk titik seru oleh mesej. Sebagai alternatif, beralih kepada aplikasi pemesejan popular yang lain . Pilihan utama seperti WhatsApp dan Telegram berfungsi pada semua platform dan menawarkan mesej selamat.

Cuba Force Restart


Ini adalah satu langkah penting dalam semua penyelesaian masalah. Restart terpaksa reboot iPhone anda, menghentikan sebarang proses bermasalah yang berjalan di latar belakang. Secara kritis, ia tidak memadam apa-apa data.

Lihat bagaimana untuk memaksa semula iPhone anda untuk arahan penuh. Tidak kira model yang anda miliki, skrin akan menjadi hitam sehingga logo Apple muncul. Anda boleh melepaskan butang pada ketika ini dan iPhone anda akan berkuasa seperti biasa.

Adakah IOS Up-To-Date?


Apple kerap mengeluarkan patch untuk isu-isu kecil melalui kemas kini iOS. Ini termasuk masalah dengan iMessage.

Semak sama ada anda menjalankan versi iOS terkini dengan pergi ke Tetapan> Umum> Kemas Kini Perisian . Ini akan memeriksa sama ada perisian anda dikemas kini dan, jika tidak, mencadangkan pemasangan.

Anda tidak akan kehilangan apa-apa foto atau mesej, walaupun sesetengah aplikasi mungkin meminta anda untuk log masuk semula selepas mengemas kini.

ID Apple: Keluar dan Masuk


Ini adalah salah satu perbaikan yang paling biasa untuk masalah iMessage: anda hanya perlu keluar dari Apple ID anda dan kembali lagi.

Pergi ke Tetapan> Mesej> Hantar & Terima dan ketik ID anda. Anda kemudiannya hendaklah Sign Out , selepas itu semua butiran anda kecuali nombor telefon akan hilang. Pilih Gunakan Apple ID anda untuk iMessage dan log masuk kembali. Ini mungkin mengambil masa beberapa saat.


Anda boleh menghantar iMessage melalui kedua-dua nombor telefon dan alamat e-mel. Sekiranya terdapat hanya satu orang yang menghadapi masalah menghantar, semak alamat e-mel yang anda telah disenaraikan untuk mereka.

Adakah anda mempunyai maklumat terperinci untuk kenalan mereka? Mungkin ID Apple mereka menggunakan alamat yang berbeza? Tanya mereka secara peribadi atau melalui khidmat pesanan lain jika boleh.

Untuk menambah alamat e-mel, pergi ke Kenalan , pilih nama dan pilih Edit .

Sekiranya Anda Menghapus Mesej Sebelumnya?
Pernahkah anda cuba menghantar e-mel yang terlalu besar? Ia kekal dalam peti keluar anda, cuba hantar lagi dan lagi. Akhirnya, anda perlu menyerah dan memadamkannya.

Inilah yang harus anda cuba di sini juga.

Ini terutamanya terpakai apabila iMessages tidak akan dihantar kepada hanya satu atau dua kenalan. Anda boleh memadam perbualan keseluruhan dan mulakan lagi dengan meleret ke kiri dan memilih Padam . Itulah pilihan nuklear, dan yang anda mungkin tidak mahu mengambil. Tetapi anda tidak perlu.

Pergi ke perbualan dengan orang yang sedang anda berjuang untuk terus berhubung. Pegang mesej paling terkini ( Salin ke Nota atau Halaman jika anda tidak mahu kehilangan teks sepenuhnya). Kemudian klik Lagi dan pilih semua mesej yang anda hantar sejak masalah berlaku-apa-apa kerana mereka berhenti bertindak balas-kemudian tekan simbol Sampah di sebelah kiri-kiri.


Mungkin terdapat satu mesej yang menyebabkan isu ini, jadi ini akan menghapuskan tunggakan dan membolehkan anda mencuba lagi.

Tukar Kad SIM anda
Kad SIM sering berubah-ubah, dan mungkin anda telah menentukan ia tidak menyukai nombor tertentu.

Kepala ke kedai pembekal khidmat anda jika anda telah meletihkan langkah di atas. Anda mungkin perlu memberi jaminan kepada kakitangan bahawa anda telah melakukan penyelesaian masalah di atas. Bercakap dengan mereka mengenai bertukar ke kad SIM baru. Sekiranya anda berada dalam kontrak, mereka harus melakukan ini secara percuma. Anda masih akan menggunakan peranti yang sama, dan tidak sepatutnya kehilangan sebarang data.

Mereka akan mengaktifkan SIM baru dan anda perlu menunggu sehingga lama anda tidak mempunyai perkhidmatan sebelum beralih ke kad baru. Pemindahan antara SIM boleh mengambil masa sehingga 24 jam. Mujurlah, ia jarang mengambil masa lebih lama daripada satu jam sebelum tetapan pembawa dipulihkan.

Tetapkan Semula Semua Tetapan


Ini semestinya menjadi pilihan terakhir anda kerana anda perlu log masuk ke akaun dan sediakan tetapan rangkaian seperti Wi-Fi dan VPN sekali lagi. Paling penting, ini tidak memadamkan data anda .

Pergi ke Tetapan> Umum> Tetapkan semula> Tetapkan Semula Semua Tetapan- ambil perhatian, anda tidak memilih apa-apa lagi, kerana terdapat juga pilihan untuk memadamkan semuanya. Anda mungkin perlu menandatangani kembali ke Apple ID anda selepas itu.

Ini harus menambal apa-apa gangguan yang berkaitan dengan tetapan, jadi patut diingati sekiranya anda mempunyai masalah selanjutnya dengan iPhone anda.

iMessages Will not Deliver: Adakah Nombor Telefon Saya Disekat?
ambil telefon pintar epal

Jangan segera fikirkan ini bahawa seseorang menyekat anda. Dalam kebanyakan situasi, nombor anda tidak akan disekat. Walau bagaimanapun, ia adalah satu kemungkinan.

Jika anda telah disekat, iMessage masih boleh berkata Dihantar . Walau bagaimanapun, ia tidak akan kelihatan pada peranti penerima.

Pemikiran ini akan mengganggu anda, tetapi jika anda boleh menghubungi orang itu di tempat lain-di Facebook, Twitter, atau Snapchat, misalnya-maka mereka tidak mungkin menyekat nombor telefon anda.


Kenapa My iMessage Masih Tidak Menyampaikan?


Jika anda telah mencuba segala-galanya di atas dan iMessage masih tidak akan menyampaikan, ada kemungkinan lagi untuk menghiburkan. Yang pertama adalah bahawa tidak ada yang salah dengan telefon anda; masalahnya adalah dengan peranti penerima.

Ini berkemungkinan jika mesej ke kenalan lain anda menyampaikan dengan betul, walaupun itu tidak selalu berlaku. Anda harus memaklumkan mereka untuk mengambil langkah yang sama yang anda miliki dengan menghantarnya panduan ini. Kemungkinan lain ialah mereka telah bertukar nombor dan belum memaklumkan kepada anda lagi.

0 Response

Posting Komentar

iklan